Klaus Iohannis este pus la zid de românii din afara graniţelor ţării care l-au ajutat, prin votul lor, să ajungă şef de stat, după declaraţiile prin care a pus în dificultate organele ANAF în conflictul cu Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis este aspru crititat în spaţiul virtual după ce miercuri seară a declarat că repreentanţii ANAF au avut o „abordarea heirupistă“ atunci când le-au cerut celor de la Antena 3 să evacueze sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătoreşti. Diaspora, al rândul său, l-a taxat dur, după ce la alegerile din 2014 oamenii au stat ore în şir în ploaie pentru a-i da votul. „Adevărul“ a luat pulsul reprezentanţilor diasporei româneşti.   Mesajul dur al unui român din Germania, pentru preşedintele Iohannis: „Le-aţi dat ţara înapoi. Aţi câştigat uşor, deşi nouă ne-a fost greu să votăm”. Originar din Vaslui, În prezent, Mihai, care profesează ca fotograf, locuieşte în Lisabona, însă alegerile prezidenţiale l-au prins în Germania, unde a stat la cozi interminabile pentru a putea vota. Acum, se simte trădat şi umilit.

Redăm integral mesajul transmis de Mihai Tufă, din Portugalia, preşedintelui Iohannis:   ”Am stat ore întregi în ploaie la Hamburg ca să vă votez în turul II. Am fost, până ieri, optimist, mulţumit. Am urmărit cu mare atenţie şi preocupare poziţiile manifestate recent de actorii politici ai României faţă de circul mediatic pus la cale de slujbaşii media ai unui infractor şi securist dovedit în lupta cu autorităţile unui stat pe care ni-l dorim a fi de drept.

Bănuiesc că la fel aţi urmărit şi dumneavoastră ceea ce se întamplă, atent, cu preocupare, motiv suficient  pentru a defini simpla punere în practică de către ANAF a unei decizii definitive a unei instanţe româneşti drept ”un banal act administrativ’, a cărui ducere la îndeplinire poate întâlni ”deschidere la factorii de decizie” şi poate suporta ”soluţii convenabile”.

”Aţi uitat cine şi de ce v-a votat”

Ori aici avem o problemă, că nu pentru asta v-am ales. În urmatorul minut al acestei declaraţii aţi intrat la Biblioteca Central Universitară pentru a vorbi frumos şi gol despre ”Primăvara societăţii civile”, despre ”altfel de politică”, ”controlul riguros al calităţii oamenilor”, ‘înnoirea clasei politice”, ”integritate”, ”responsabilitate”. Nu v-a fost dejoc jenă? Măcar faţă de domnul Gabriel Liiceanu, prezent, dacă nu de audienţa sau de cei care v-au ales?

Bănuiesc că, urmând logica celor declarate şi parafrazându-l pe Iliescu, consideraţi că proprietatea statului e un moft. Deşi sunteti un atent şi preocupat urmăritor în cele mai multe dintre situaţiile asupra cărora vorbitţi sau taceţi, în acest caz cred ca nu sunteti deloc atent ori aţi uitat. Bag seama ca aţi uitat cine şi de ce v-a votat. Altfel nu ati fi ajuns ieri să cauţionaţi ”jurnalismul” proferat la Antena 3 şi să săriţi în apărarea libertăţii de exprimare violentă.

Fix acel tip de jurnalism care în campania din 2014 ne amintea ca sunteţi traficant de copii. Nu i-am crezut atunci. Nu îi cred nici azi. Însă cred ca sunteţi un traficant de voturi de cea mai joasă speţă. Când aţi caştigat alegerile aţi făcut-o pe seama disperării şi speranţei a milioane de români că se poate şi altfel. Aţi caştigat uşor, deşi nouă ne-a fost greu să votăm. Aţi caştigat datorită celor cărora ieri le-aţi traficat voturile. Aţi cauţionat ieri, într-un minut de vorbe, toată maşinăria infectă a unui sistem în fata căruia aţi fost ales să opuneti altceva, acel alt fel de a face politica.

În seara victoriei a milioane de romani, aţi proclamat pe Facebook ”Am caştigat” ! ”Ne-am luat ţara înapoi!”. Ieri aţi dezamăgit. Au caştigat. Le-aţi dat ţara înapoi înainte măcar ca statul în fruntea căruia aţi fost ales să aibă şansa să îşi recupereze prejudiciul în urma unui furt grosolan. Le-aţi dat tara înapoi. Cristianei Anghel, lui Dan Voiculescu, lui Liviu Dragnea, care îşi permite să ameninţe guvernul Ciolos, lui Şerban Nicolae, lui Mădalin Voicu, cuţitarului Nicolae Paun, chiar şi lui Ponta şi tuturor ca ei din teritoriu. A, şi Antenei 3 şi telespectatorilor care îi urmăresc cu mare atenţie şi preocupare. Să va bucurati, zic, de noua tabară de susţinatori!

Cu noi o sa vă mai întâlniţi probabil la urmatoarele alegeri, deşi aţi face bine să nu candidaţi. Cred ca e singurul gest de respect care v-a ramas de făcut. Dezamagirea care aţi devenit şi moralitatea pe care o clamaţi vă obligă.

Citeste mai departe pe www.adevarul.ro

LEAVE A REPLY