Doi angajați locali ai consulatului SUA în orașul pakistanez Peshawar și mai mulți soldați au fost uciși de un dispozitiv exploziv în timpul unei misiuni de eradicare a drogurilor, a declarat marți secretarul de stat american John Kerry, citat de Reuters.

“În această dimineață am aflat că am pierdut doi angajați locali din Peshawar care lucrau cu consulatul nostru de acolo, în timp ce se aflau afară din oraș în cadrul unui efort de a eradica câmpuri de narcotice”, a declarat Kerry la un eveniment la Washington privind combaterea extremismului violent.

“Un IED (dispozitiv exploziv improvizat n.r.) a explodat și mai mulți au fost uciși; de asemenea, câțiva dintre soldații aflați acolo pentru a-i păzi”, a adăugat Kerry.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby a declarat că incidentul a avut loc marți când cei doi angajați pakistanezi se deplasau într-un convoi al Forței anti-narcotice a guvernului pakistanez în Zonele tribale administrate la nivel federal (FATA).

“Guvernul Statelor Unite condamnă ferm atacul”, a afirmat Kirby, adăugând că SUA oferă asistență Pakistanului în investigarea incidentului și aducerea făptașilor în fața justiției.

Kirby a mai spus că nu știe dacă angajații consulatului au fost ținta atacului, produs în timpul unei vizite în Statele Unite a consilierului pentru securitatea națională a Pakistanului Sartaj Aziz, notează Reuters.

“Nimeni nu a revendicat responsabilitatea în acest moment”, a declarat Kirby într-un briefing de presă.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY