În cadrul slujbei de duminică de astăzi, Papa Francisc a botezat 26 de copii, 13 băieței și 13 fetițe, într-o ceremonie solemnă și tradițională care are loc în fiecare an și care marchează botezul Sfântului Ioan Botezatorul în râul Iordan.

Slujba a fost presarată cu plânsetele copiilor aflați în Capela Sixtină, ceea ce l-a făcut pe Papa să reacționeze chiar în cadrul predicii, îndemnând mamele să își alăpteze pruncii chiar acolo, în biserică. Astfel, la finalul predicii despre credință și moștenirea de credință pe care părinții o transmit copiilor, Papa Francisc s-a adresat mamelor spunând: ”Când un copil plânge pentru că îi e foame, dă-i copilului tău să mănânce chiar aici, cu toata libertatea”.

În fiecare an, ceremonia este grandioasă și copleșitoare pentru cei care participă la oficiul botezului, iar Capela Sixtină, locul ceremoniei, a fost prezentată în toată splendoarea ei, prin intermediul înregistrării oficiale:

Declarația vine la un an după ce Papa Francisc a șocat lumea catolică printr-o declarație făcută reprezentanților media, în timpul unei vizite în Filipine. Papa le-a vorbit jurnaliștilor care îl însoțeau la bordul avionului, despre libertatea de exprimare spunând că, este în regulă să te poți exprima cum dorești, însă fără să ofensezi pe cineva când o faci. ”Daca îmi jignești mama, atunci să te aștepți la un pumn în față”, a declarat Papa Francisc, adăugând: ”Este o reacție normală. Nu poți provoca pe cineva, nu poți insulta credința altor persoane”.

Jurnaliștii îi ceruseră papei o reacție fata de atacurile din redacția Charlie Hebdo.

LEAVE A REPLY