Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, şi cel a cărui echipă i-ar fi dat româncei suplimentul contaminat cu Roxadustat, substanţa interzisă pentru care Simona a fost suspendată timp de patru ani, va fi audiat, astăzi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Încă o zi de foc pentru Simona Halep, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Astăzi au loc noi audieri în procesul în care jucătoarea de tenis a atacat decizia de suspendare de 4 ani pentru dopaj.

Potrivit unor surse, cea mai importantă audiere a zilei va fi cea a lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei.

De altfel, Patrick Mouratoglou şi-a asumat contaminarea sportivei cu Roxadustat încă de la început, spunând că este una accidentală. Pe lângă audierea fostului antrenor al Simonei, judecătorii TAS îi vor audia, astăzi, şi pe doi angajaţi ai academiei lui Mouratoglou, implicaţi în contaminarea accidentală.

Ieri a început procesul sportivei din Constanţa, iar audierile au durat zece ore, timp în care campioana şi-a exprimat punctul de vedere în faţa judecătorilor.

Simona Halep ar putea aştepta câteva săptămâni pentru a afla hotărârea arbitrală finală.

Fostul lider mondial a ispăşit deja un an de suspendare, din cei patru dictați de tribunalul independent Sport Solutions.

Sportiva a fost acuzată de Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis de pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis. Prima este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping, iar a doua este legată de neregularităţile din paşaportul biologic al Simonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here