Anul 2016 va fi clar anul internetului mobil de mare viteza 4G. Numărul tot mai mare de dispozitive mobile şi nevoia tot mai mare a consumatorilor pentru conţinut video online aproape că au obligat companiile să se dezvolte pe această zonă.

Însă, se pare deja că jucătorii pregătesc pasul următor. La viteza cu care evoluează piaţa telecom, 4G va avea nevoie, în anii care vor urma, de un înlocuitor.

„În perioada următoare ne vom alinia tendinţelor telecom de la nivel internaţional şi vom vedea şi în România interes în creştere pentru internetul mobil de mare viteză 4G, iar companiile telecom vor începe să privească şi către infrastructura 5G. Clienţii de business vor intensifica adopţia serviciilor machine to machine (M2M) şi de cloud computing, Internet of Things (IoT) şi soluţii ICT în domeniul Big Data, din raţiuni de eficienţă. Clienţii rezidenţiali vor pune mare accent pe conţinut video (servicii de streaming) văzut pe ecrane tot mai mari şi la rezoluţii tot mai bune”, au declarat reprezentanţii Telekom România pentru EVZ.

Sursa: www.evz.ro

LEAVE A REPLY