“Din păcate, constatăm că nu s-a îndeplinit cvorumul legal aşa încât şedinţa nu poate să continue, urmând să fie reprogramată la o dată, oră ulterioară la care membrii pot ajunge”, a declarat, la începutul şedinţei, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

“Am înţeles că nu este cvorum, aşa a anunţat doamna preşedintă de şedinţă, încă nu am înţeles motivele, şi i-am rugat să-mi comunice când va avea loc noua şedinţă a CSM-ului”, a declarat şi Ana Birchall, la ieşirea de la sediul CSM.

Plenul CSM era programat să se întrunească, marţi, pentru a decide organizarea concursului pentru numirea în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, din cadrul Parchetului General, după ce actualul şef, Gheorghe Stan, a fost numit judecător la Curtea Constituţională. Înainte de a deţine şefia Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan a fost adjunctul lui Lucian Netejoru la conducerea Inspecţiei Judiciare.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a şedinţei plenului era şi validarea rezultatelor concursului pentru numirea lui Lucian Netejoru în funcţia de şef al Inspecţiei Judiciare. Netejoru a obţinut, la concursul din martie susţinut în faţa comisiei CSM, un nou mandat, el fiind şi singurul candidat. Mandatul lui Lucian Netejoru la Inspecţia Judiciară s-a încheiat pe 1 septembrie anul trecut, însă din acel moment, el a condus instituţia ca interimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here