O persoana voteaza pentru alegerile prezidentiale, in Alba Iulia, duminica, 2 noiembrie 2014. CATALIN CADAN / MEDIAFAX FOTO

PNL a depus, miercuri, la instanţa de contencios administrativ sesizarea privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin, ca urmare a primirii răspunsului din partea Guvernului Cioloş, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional.

“Astăzi, am depus acţiunea la instanţa de contencios administrativ. Se va judeca de urgenţă. Aşteptăm, aşa cum am aşteptat până acum, să vedem termenele pe care instanţa de contencios administrativ ni le va da şi procedura merge mai departe. Suntem în desfăşurare”, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a afirmat că nu vede niciun fel de dificultate în a organiza un al doilea tur de scrutin la două săptămâni după data de 5 iunie, dacă decizia instanţei va fi favorabilă sesizării PNL.

“O problemă de timp invocată de PSD nu o să poată înfrânge niciodată o dispoziţie constituţională sau o decizie a CCR. Câtă vreme suntem înainte de data de 5 iunie, suntem în timp. Nu văd niciun fel de dificultate în a organiza un al doilea tur de scrutin la două săptămâni după data de 5 iunie”, a răspuns Alina Gorghiu, solicitată să comenteze afirmaţia PSD, potrivit căreia nu mai este timp pentru modificarea legislaţiei, întrucât organizarea alegerilor din iunie se face deja în baza legii electorale în vigoare.

Copreşedintele PNL a mai spus că PSD nu a vrut de la început alegeri locale în două tururi de scrutin şi a mizat pe efectele produse de Ordonanţa 55/2014 care a permis traseismul politic şi în baza căreia 500 de primari au migrat la PSD.

Guvernul a răspuns marţi la plângerea PNL, depusă pe 12 februarie la Secretariatul General al Guvernului, prin care înştiinţează că va ataca Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale.
În cazul legilor în vigoare Curtea Constituţională poate fi sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate doar de către instanţa de judecată sau de arbitraj comercial în faţa căreia s-a invocat excepţia sau direct, de Avocatul Poporului.

Sursa: www.gandul.info

LEAVE A REPLY