Aproximativ 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul municipiului Ploiești, la un miting pentru susținerea familiei Bodnariu din Norvegia, ai cărei copii au fost luați de autoritățile acestei țări.

Organizatorii au împărțit manifestanților pancarte și afișe cu mesaje precum “Suntem alături de familia Bodnariu!”, “Children belong to the family”, “Norway, return the children to their families”, “Nu vreau să cresc la străini”, “Părinți și copii împreună” și “Barnevernet, vreau la mama!”, iar protestul a fost unul pașnic.

Manifestația a început cu rugăciunea “Tatăl nostru” rostită de pastorul unei biserici penticostale din Ploiești, iar apoi mai multe persoane, în special reprezentanți ai bisericilor evanghelice, au susținut discursuri în care și-au exprimat solidaritatea cu familiile ai căror copii au fost luați de statul norvegian.

De asemenea, participanții la protest au semnat pentru adoptarea unei rezoluții privind “susținerea familiilor ai căror copii au fost răpiți de statul norvegian”, documentul urmând a fi transmis atât Guvernului român, cât și celui norvegian, au anunțat organizatorii.

În textul rezoluției, care are șapte puncte, se cere statului norvegian să desființeze organizația Barnevernet, să revizuiască legile “nedrepte și abuzive” privind protecția copilului, iar statului român i se solicită să continue “cu fermitate” eforturile pentru întregirea familiei Bodnariu și a celorlalte familii de români cărora autoritățile din Norvegia le-au “răpit copiii”.

Protestul, care a durat două ore, a fost organizat cu sprijinul bisericilor creștine evanghelice și ortodoxe din Prahova.

 

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY