La acest eveniment au fost invitaţi reprezentanţii mai multor instituţii din sistemul judiciar şi preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele țării va participa la prezentarea bilanţului.

Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, în şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, că nu va participa la evenimentul în care se va prezenta raportul de activitate pentru 2017 al instituţiei.

Tot ministrul Justiţiei i-a reproşat procurorului şef DNA că nu a primit nici până acum raportul privind activitatea instituţiei.

“Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)şi azi (marţi -n.r.) a fost înaintat raportul către invitaţii la bilanţ. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmează să vă trimită dumneavoastră acest raport”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef DNA a arătat că, potrivit legii, raportul trebuie prezentat până în ultima zi a lunii februarie.

” (Raportul -n.r.) A fost trimis astăzi”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

“Şi eu îl citesc la noapte”, a replicat Tudorel Toader.

Prezentarea raportului de activitate are loc în perioada desfăşurării procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aceasta fiind demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Avizul negativ dat, marţi, va fi motivat de Secţia pentru Procurori a CSM și transmis preşedintelui României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here