Probleme grave pentru Rudel Obreja.  Firma implicată de fostul preşedinte al FR Box în ”Gala Bute” a intrat în insolvenţă. Administratorul judiciar al Euro Box Promotion a propus chiar trecerea direct în faliment, după ce fostul preşedinte al FR Box a fost condamnat la închisoare.

Dosarul “Gala Bute” e cel în care a fost condamnată şi Elena Udrea, fost ministru al sportului. Societatea Europlus Computers SRL Bucureşti, care a luat naştere în decembrie 2004, a avut o ascensiune fulminantă în 2011, când a înregistrat o cifră de afaceri de 8,14 milioane lei. Asta după ce, cu un an înainte, raportase doar 47.620 lei, informează portalul supervizor.ro, specializat în insolvenţe şi falimente. Performanţa s-a datorat exclusiv implicării în ‘Gala Bute’. În 2013, firma, care îi aparţine lui Obreja, a fost rebotezată Euro Box Promotion SRL.

Intrarea în procedură de insolvenţă poate fi o mişcare pentru a refuza plata datoriilor către Bugetul de Stat. Prin decizia penală nr.93 din 05.06.2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, printre altele: Obligă pe inculpatul OBREJA Rudel, în solidar cu partea responsabilă civilmente Euro Box Promotion SRL (fosta Europlus Computers SRL), la plata către partea civilă, Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF, a sumei de 737.507 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă dobânzile şi penalităţile prevăzute de Codul de procedură fiscală aferente debitului principal, calculate de la data scadenţei debitului principal şi până la plata integrală a acestuia”. Rudel OBREJA, fostul preşedinde al Federaţiei Române de Box, care a fost asociat majoritar şi administrator la Euro Box Promition SRL, a ajuns la închisoare, iar firma tocmai a intrat în insolvenţă şi este la un pas de trecerea la faliment. Pe 19 octombrie 2018, debitoarea (prin avocat Loredana Ioana Bucur) a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă, invocând datorii de 1.068.226,01 lei şi „pericolul agravării situaţiei financiare, deoarece societatea înregistrează pierderi care cresc continuu, datorită dobânzilor şi penalităţilor care curg pentru fiecare zi de întârziere, precum şi a penalităţilor la plata datoriilor către stat”.

Elena Udrea e condamnată la şase ani după gratii şi închisă în Costa Rica, iar Rudel Obreja îşi execută pedeapsa de cinci ani în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here