Sursa foto: AGERPRES

În luna aprilie vor fi organizate acțiuni de salubrizare a Deltei Văcărești și a Pădurii Băneasa, a anunțat, joi, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

“Luna aprilie vrem să o declarăm luna curățeniei. O să avem acțiuni de salubrizare a ceea ce înseamnă Delta Văcărești, care în momentul acesta s-a transformat — cel puțin la margine — în zonă de deșeuri ilegale. Dorim să salubrizăm, să ecologizăm Pădurea Băneasa”, a spus edilul la finalul unei întâlniri cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim, a menționat că Municipalitatea a propus identificarea unei soluții de administrare comună a zonei Pădurea Băneasa, astfel încât aceasta să devină o rezervație naturală.

“Vrem să menținem statutul de pădure, numai că în momentul de față zona este lipsită cumva de reglementări în privința siguranței celor care o vizitează. A devenit o zonă tradițională în București pentru promenade, pentru mersul cu bicicleta. În paralel, în Pădurea Băneasa există un habitat natural al unor animale sălbatice. Aproape săptămânal există incidente în trafic provocate de aceste animale. Trebuie să identificăm o soluție astfel încât pădurea să devină o rezervație naturală destinată până la urmă bucureștenilor. O zonă bine reglementată, în care să fie curățate aleile asfaltate din Pădurea Băneasa și să fie redate traficului de biciclete. (…) Să se găsească o formulă de colaborare instituțională între PMB și Romsilva sau altă structură din subordinea Ministerului Mediului pentru a administra această zonă”, a mai spus el.

În ce privește acțiunea de salubrizare, el a menționat că pentru Pădurea Băneasa se poate realiza un protocol instituțional între Primărie și Romsilva, iar pentru Lacul Văcărești — între Primărie și Compania Apele Române.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A REPLY