Deputatul Daniel Constantin a locuit timp de 2 ani, fără să plătească vreun ban, într-un apartament de 182 metri pătrați, într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale din București.

Avantajul primit gratuit ar fi trebuit să se regăsească în declarațiile de avere ale lui Daniel Constantin acest lucru nu s-a întâmplat.

În 28 august 2014, firma Event Trade Consulting deținută de Ramona Constantin, soția lui Daniel Constantin, a închiriat un apartament de 182 metri pătrați aflat în complexul rezidențial Alia Apartments de pe strada Mareșal Averescu. Situat în apropierea Arcului de Triumf, Alia Apartments este unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale noi din București.

În 8 octombrie 2015, contractul de închiriere a fost cesionat, cu titlu gratuit, lui Daniel Constantin. Două luni mai târziu, în 17 decembrie 2015, deputatul Daniel Constantin a încheiat cu Alexandru Reff (om de afaceri și avocat specializat în imobiliare) o „Promisiune de vânzare și comodat”. În baza acestui ante-contract, Constantin a primit de la Reff 207.000 euro plus TVA, cu care a cumpărat apartamentul în aceeași zi, 17 decembrie 2015. Reff a suportat și impozitele și cheltuielile aferente acestei tranzacții.

O săptămână mai târziu, pe 23 decembrie, Daniel Constantin i-a vândut apartamentul lui Alexandru Reff, în schimbul banilor pe care îi primise pentru a cumpăra apartamentul. Din nou, toate impozitele și cheltuielile implicate de încheierea contractului (taxe notariale, întabulare șamd) au fost suportate de Reff.

În schimbul rolului jucat în această afacere, Constantin a primit de la Reff „un drept de folosință gratuită asupra apartamentului pentru o perioadă de doi ani, începând cu data achiziției”.

Așadar Daniel Constantin a locuit gratuit în apartamentul de lux între decembrie 2015 și decembrie 2017.

În declarația de avere există o rubrică (Puctul VI) în care cei ce își declară averea trebuie să completeze cadourile, serviciile sau avantajele primite gratuit a căror valoare depășește 500 de euro. Chiria unui apartament cum este cel în care a locuit gratuit Daniel Constantin depășește 2.000 de euro lunar. În ciuda acestui fapt, deputatul Constantin nu a trecut în niciuna dintre declarațiile sale de avere faptul că a primit de la un om de afaceri dreptul de a folosi gratuit, timp de 2 ani, un apartament de lux din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here