Economia românească poate atinge o creștere a PIB de 3,8% în 2020, puțin mai scăzuta față de cea de 4.1%, înregistrată în 2018, a declarat joi Comisia Europeană. Astfel, România se plasează pe locul al doilea în UE, în ceea ce privește creșterea economică.

Pentru anul 2021, Comisia Europeană prezice o creștere a PIB-ului cu 3,5% în România, în creștere față de 3,3% prezis în noiembrie, a declarat organismul executiv al UE în raportul său privind previziunile economice pentru anul 2020.

Cu toate acestea, poziția politicii fiscale va fi un factor esențial al evoluției creșterii economice în 2020 și 2021, întrucât o continuare a politicilor fiscale expansioniste, care agravează dezechilibrele macroeconomice existente, ar putea afecta încrederea investitorilor și poate duce la creșterea costurilor de finanțare.

De asemenea, imprevizibilitatea legislativă, sau deteriorarea rapidă a deficitului fiscal, pot afecta mediul de afaceri din România și pot avea un efect dăunător asupra deciziilor de investiții.

Deci, în ciuda celor 3 luni de guvernare dezastruoasa, economia românească rămâne în topul creșterilor din UE. De asta se chinuie domnul Cîțu să ne îndatoreze și, prin seria de măsuri fiscale aberante, să alunge investitorii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here