În cazul României, autorităţile naţionale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii şi să aplice sancţiuni corespunzătoare. Inconsecvenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autorităţile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate şi în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, au transmis reprezentanţii Comisiei Europene, într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenției MEDIAFAX.

Cel mai important aspect care reiese din analiza făcută de Comisia Europeană este că însuși STATUL ROMÂN aproba aceste exploatări forestiere, fără să aibă date privind impactul asupra mediului.

Pe ce criterii autorizau aceste tăieri de păduri? Cine sunt principalii beneficiari? Amintim faptul că declic.ro a inițiat o petiție privind interzicerea exploatării pădurilor de către Schweighofer Holz Industrie, urmând a fi depusă în Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here