“Orice decizie produce efecte generale obligatorii de la momentul publicării în Monitorul Oficial. (…) Nu avem decizie care să producă efecte peste 15 zile, 30 de zile – cum au spus unii – 45 de zile, după cum nu avem decizii care să producă efecte după ce înţelegem noi despre ce e vorba acolo. Dacă ne este greu să înţelegem 133 de pagini, ne este suficient să citim dispozitivul că, până la urmă – înţelegem considerente, nu le înţelegem – ştim sau trebuie să ştim că (…) dispozitivul e obligatoriu imediat ce se publică decizia în Monitorul Oficial”, a afimat Toader, la RTV.

Ministrul Justiţiei a arătat că preşedintele trebuie să dea exemplu în respectarea Constituţiei deoarece este  demnitarul cu cea mai înaltă funcţie în stat.

“Ce exemplu să dea demnitarul cu cea mai înaltă funcţie în stat românului care nu respectă o lege a cărei încălcare constituie, spre exemplu, contravenţie. Îi dai unui şofer amendă că n-are centura, iar preşedintele republicii nu respectă Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale. Eu am fost ferm convins că va respecta decizia. Am înţeles întârzierea, probabil că sunt şi alte calcule care se fac între timp, dar îmi exprim aceeaşi convingere că decizia va fi respectată pentru că, până la urmă, nu e vorba de un conflict între cele două autorităţi, nu e vorba de cineva care să fie revocat, e vorba de modul în care noi stăm la masa mare a familiei europene şi spunem: respectaţi legea, Constituţia, că noi ne mai gândim”, a  mai declarat Tudorel Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here