Sursa foto: MEDIAFAX

Turcia lucrează la o nouă lege pentru retragerea cetăţeniei turce în cazul celor care susţin grupările teroriste, a anunţat Bekir Bozdag, ministrul turc de Justiţie, după ce preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a propus această iniţiativă, informează Reuters.

Marţi, Erdogan a solicitat retragerea cetăţeniei turce simpatizanţilor grupării radicale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care Turcia o consideră organizaţie teroristă, acuzată de numeroase atacuri în ţară, pe unele şi revendicându-le.

Bozdag a precizat că autorităţile turce au lansat o anchetă în cazul scurgerii de date prin care au fost compromise datele referitoare la identitatea a 50 de milioane de turci circa 64% din populaţia ţării.

Peste 40.000 de persoane au murit în confruntările dintre kurzi şi forţele de ordine turce, din 1984 când gruparea PKK a fost înfiinţată. Gruparea care susţine că luptă pentru obţinerea autonomiei kurzilor este considerată organizaţie teroristă de Turcia, de SUA şi UE.

 De la finalul anului trecut, guvernul turc a lansat o amplă ofensivă împotriva kurzilor în sud-estul ţării, unde locuiesc cei mai mulţi kurzi, pentru a combate acţiunile teroriste ale grupării.
Sursa: MEDIAFAX

LEAVE A REPLY