Televiziunea publică nu va mai putea plăti taxele și impozitele la bugetul de stat începând cu luna februarie, a declarat, marți, Irina Radu, director general interimar al TVR.

Conform directorului general interimar al TVR, televiziunea a raportat datorii în valoare de 100 de milioane de euro la bugetul de stat și 50 de milioane de euro în datorii comerciale, notează Agerpres.

Dintre cei 2.500 de salariați ai televiziunii „cu 2.000 dintre aceștia TVR este în conflict”, a declarat Irina Radu, în cadrul unei dezbateri organizate de de Comisiile de cultură reunite.

Totodată, aceasta a menționat că în perioada 2008-2012 conducerea nu a respectat contractul colectiv de muncă și nu au acordat măririle de salarii prevăzute, semnând un contract „fără să facă o prognoză corectă asupra veniturilor TVR”.

Irina Radu a mai precizat că nici măcar cinci dintr-o sută de oameni nu mai vizionează emisiunile TVR și a cerut numirea unui consiliul de administrație al televiziunii.

“Niciun consiliu de administrație nu a răspuns până acum de nimic, nu a funcționat așa cum trebuie. O altă problemă extrem de gravă și care ne-a împins în blocaj este stoparea executărilor silite. Am analizat cum am putea să oprim executările silite, am făcut propuneri salariaților de a eșalona plățile pe 5 ani, ei au cerut 2 sau 3 ani. Nu putem noi face propunerea concretă pentru asta, la un alt nivel și în altă formulă se poate discuta despre soluția unei administrări speciale. Dacă vin eu și o pun pe masă, se va zice că eu am venit în fața dvs. și am cerut insolvența. Eu nu pot să cer acest lucru. Trebuie să cer găsirea unor soluții pentru asta, că de luna viitoare nu ne vom mai putea permite să plătim salariile. Aș mai putea să propun creșterea veniturilor fără mărirea taxei radio—tv”, a menționat directorul interimar al TVR.

Sursa: adevarulfinanciar.ro

LEAVE A REPLY