“Sunt femeie şi reacţionez când avem situaţii în care se vorbeşte despre violenţa în familie. Suntem în faza de finalizare a unei discuţii legislative şi discutăm cu toţi factorii, printre care şi ministerul Justiţiei şi ministerul Muncii, prin agenţia Egalităţii de Şanse. Sunt câteva propuneri care privesc amendarea legislaţiei privind posibilitatea emiterii uni ordin provizoriu de către poliţist”, a declarat  Carmen Dan.

Legislaţia actuală prevede faptul că ordinul de protecţie se eliberează în baza Legii 217/2003, printr-o cerere adresată judecătoriei din raza domiciliului solicitantului.

“Anul trecut au fost emise peste 3.000 de astfel de ordine de protecţie si mai mult de 25% nu au fost respectate. Este foarte important să colaboreze toate instituţiile cu competenţe să evităm acest gen de cazuri. Vom face cunoscute propunerile noastre. Avem legislaţie pentru purtarea acestor brătări de protecţie atunci când vorbim de arestul la domiciliu, în ceea ce priveşte aprobarea unor astfel de dispozitive, noi trebuie sa gasim soluţii ca acestea să fie adaptate şi când vorbim de violenţa în familie”, a mai menționat ministrul de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here