Sursa foto: MEDIAFAX

Parlamentul European a confirmat, miercuri seară, că unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, lucrase în trecut la instituţie.

“Parlamentul European confirmă că, în urmă cu şase, respectiv şapte ani, unul dintre autorii atentatelor de la Bruxelles a lucrat pentru o firmă de curăţenie care avea activităţi în instituţie. A fost vorba de un student care a avut un loc de muncă temporar în vacanţa de vară din 2009 şi în cea din 2010, de fiecare dată câte o lună”, a declarat un purtător de cuvânt al Legislativului UE, fără a oferi detalii.

Potrivit unor surse citate de presa austriacă, unul dintre autorii atentatelor comise la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, a lucrat în trecut în incinta Parlamentului European. Conform agenţiei de ştiri APA, unul dintre teroriştii care au comis atacurile de la Bruxelles lucrase la o firmă de curăţenie care avea contract cu Parlamentul European.

Islamistul a avut acces în Parlamentul European, precizează sursele citate de APA, conform publicaţiei austriece Salzburger Nachrichten.

Agenţia APA nu dezvăluie numele teroristului şi nu oferă alte detalii.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise pe 22 martie pe aeroportul Zaventem şi într-o staţie de metrou din Bruxelles. Treizeci şi două de persoane au fost ucise în atacuri. Trei autori ai atentatelor – fraţii Ibrahim, Khalid El Bakraoui, precum şi Najim Laachraoui – au murit în atacuri. Cel puţin un alt terorist este dat în urmărire în urma atentatelor.

Sursa: MEDIAFAX

LEAVE A REPLY