UPDATE ORA 19.15 Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost internat în secția de cardiologie a Spitalului Județean (SJU) Bacău, unde fusese transportat cu o ambulanță după ce i s-a făcut rău, marți după amiază, în timpul ședinței unui termen din procesul în care este judecat la Curtea de Apel Bacău pentru fapte de corupție.

“Primește tratament adecvat după ce medicii au constatat că avea la internare o tensiune foarte mare, de 202 — 119 mm/Hg (na mm/coloană de mercur), urmând a fi monitorizat permanent cel puțin în următoarele două-trei zile”, a declarat, pentru AGERPRES, Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al SJU Bacău.

După ce Romeo Stavarache a fost transportat cu targa din sala de judecată, instanța a decis întreruperea audierilor martorilor denunțători în acest proces, fixând drept termen de judecare pe fond data de 5 aprilie.

Pe 3 martie este programată o ședință a instanței cu privire la cererea primarului de schimbare a măsurii de control judiciar, în timp ce DNA cere, de asemenea, revenirea la arest preventiv.

În schimb, pentru alți doi inculpați în același dosar, Liviu Goian și Liviu Cenușă, aflați sub control judiciar, judecătorul a decis, marți, prelungirea acestuia. Constantin Apostol și Costel Cășuneanu, ceilalți doi acuzați din acest proces de corupție, sunt judecați în stare de libertate.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA se indică faptul că, în perioada 2008 ? 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul inculpaților Apostol și Goian, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care, însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați.

Pentru cei vizați în dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

ORA 16.34 Primarului Bacăului i s-a făcut rău în sala de judecată și a fost dus la spital; procesul a fost amânat

Primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, i s-a făcut rău în sala de judecată, marți, în timpul unui termen al procesului în care este judecat pentru fapte de corupție, acesta fiind transportat la spital după ce echipajul ambulanței a constatat că a suferit un puseu de tensiune.

După ce Romeo Stavarache a fost transportat cu targa din sală, judecătorul a decis întreruperea audierilor martorilor denunțători în acest proces și a fixat drept termen de judecare pe fond data de 5 aprilie.

Tot astăzi urma să fie decisă, la cererea inculpaților, și schimbarea măsurii de control judiciar care expiră pe data de 6 martie. DNA însă ceruse pentru Romeo Stavarache revenirea la arest preventiv. Cum primarul Bacăului a fost transportat la spital, s-a decis ca această speță să fie judecată pe data de 3 martie.

În schimb, pentru doi inculpați, Liviu Goian și Liviu Cenușă, aflați sub control judiciar, s-a decis prelungirea acestuia. Constantin Apostol și Costel Cășuneanu, ceilalți doi inculpați în dosar, sunt judecați în stare de libertate.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA către instanța ce judecă cazul se indică faptul că, în perioada 2008 — 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți inculpati, ar fi pretins și primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilitățile entităților pentru care au fost solicitați.

Pentru cei vizați de dosar acuzațiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

Sursa: www.agerpres.ro

LEAVE A REPLY