Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că se află în contact cu ”diferiţi actori români”, apreciind că ”este timpul ca ei să prezinte un candidat” la un post în viitorul executiv european, transmite dpa.

”Singurul candidat care lipseşte este cel din România, aşadar sper că în zilele următoare vor putea prezenta un candidat”, le-a declarat Ursula von der Leyen reporterilor, după discuţiile purtate la Helsinki cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Referitor la noul candidat propus de Franţa, Thierry Breton, pentru influentul portofoliu al pieţei interne, preşedinta aleasă a Comisiei a declarat că îl va invita pe acesta ”cât mai curând posibil (…) pentru un interviu oficial pentru a aprofunda care îmi sunt aşteptările”.

Ea a făcut referire la ”o abordare modernă a ceea ce este piaţa unică, şi combinată cu digitalizarea, care este de o importanţă majoră pentru viitorul pieţei noastre unice şi al economiei noastre”.

Ursula von der Leyen a mai notat că, deşi Parlamentul European a respins trei candidaţi, printre care două femei, viitoarea Comisie va dispune de ”cea mai mare proporţie de femei avută vreodată” de un executiv al UE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here