„Am transmis în această seară doamnei prim-ministru demisia mea din funcţia de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv şi cu această ocazie închei orice speculaţii pe această temă. Vreau să vă mulţumesc pentru susţinerea extraordinară exprimată în toată această perioadă şi să vă asigur că nu este vorba de un sfârşit, ci de un început. Continuăm!”, a scris Alexandru Coita, luni, pe Facebook

Redăm integral scrisoarea postată pe reţeaua de socializare de către Alexandru Ion Coita:

„Stimată doamnă prim-ministru Dăncilă,

Exprimându-mi aprecierea pentru încrederea acordată prin numirea în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului României, ţinând cont că aceasta a dat naştere la multe speculaţii în mediul public, şi având în vedere principiul deplinei transparenţe în raport cu cetăţenii acestei ţări, mă simt nevoit să vă aduc la cunoştinţă următoarele aspecte pe care le voi detalia în cele ce urmează.

Cunoscând faptul că această decizie a fost luată fără să fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuţii directe, am ales totuşi să aştept o întrevedere clarificatoare pentru a vedea în ce măsură rolul pe care mi l-aţi acordat poate fi corelat cu proiecte concrete în beneficiul românilor.

În condiţiile de faţă, ţinând cont de imperativul menţinerii integrităţii mele şi necesitatea evitării angajării Guvernului României în anumite opinii şi puncte de vedere pe care le pot exprima în spaţiul public, vă aduc la cunoştinţă că mă aflu în imposibilitatea de a accepta această funcţie, ca atare, vă rog să primiţi demisia mea, ca un gest de normalitate şi de respect faţă de cetăţenii acestei ţări.

Insist ca această demisie să nu fie percepută ca un gest de ostilitate sau de partizanat faţă de o formaţiune politică sau alta. Este o decizie personală care ilustrează conduita pe care mi-o doresc în raport cu cetăţenii acestei ţări. Vă rog să primiţi, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urări de succes în proiectele pe care le derulaţi în beneficiul acestei ţări, din înalta demnitate pe care o ocupaţi în statul român”.

Pe 12 august, premierul Viorica Dăncilă l-a desemnat consilier onorific pe Alexandru Ion Coita, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, activitatea acestuia fiind neremunerată.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here