Bentley are cea mai mare amprentă de carbon dintre mărcile grupului, datorită modelelor sale mari și grele, de aceea vrea ca până în 2025 să aibă în gamă și un model 100% electric pe o platformă a Porsche – Audi denumită Premium Platform Electric (PPE), scrie  Automative News Europe.

Anul acesta, Bentley a înregistrat o pierdere de 57 milioane euro în al treilea trimestru și de 137 milioane de euro în primele nouă luni. Pierderea a fost datorată, în mare parte, întârzierilor continue în creșterea producției noului Continental GT, bazat pe platforma MSB a VW Group pentru vehicule cu tracțiune spate dezvoltată de Porsche. Una dintre complicații a fost generată de adaptarea sistemului de ambreiaj dublu Porsche pentru clienții Bentley.

“Este foarte important pentru noi că nu există compromisuri în ceea ce privește calitatea, astfel incât rampa a fost mai lentă decât am fi dorit, deoarece produsul nu era suficient de matur”, a spus Frank Witter, VW Group finance chief.

Constructorul britanic de automobile Bentley Motors a fost fondat pe 18 ianuarie 1919 de Walter Owen Bentley, iar în 1931 a fost preluat de Rolls-Royce. În 1998, Bentley a intrat în Grupul Volkswagen. Compania Bentley are sediul în Crewe, Anglia, Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here