Regele Charles al III-lea este unul dintre cei mai puternici ambasadori ai României în lume. Deține mai multe proprietăți în Covasna, Sibiu, Maramureș și Brașov și a promovat de fiecare dată ideea conservării tradițiilor și a satelor românești.

Din 1998 regele Charles al III-lea vine aproape anual în România. Acesta are peste 10 proprietăți în țara noastră, una dintre ele în Viscri, în județul Brașov. A vizitat satul chiar acum câteva luni când a fost aplaudat de localnici.

“El tot timpul venea. Ține la sat”, “Un om cald. Mă bucur că am ocazia asta și că fac parte din comunitatea de aici”, spun sătenii din Viscri.

După moartea reginei, întreaga comunitate a venit la reședința lui Charles de la Viscri pentru a spune o rugăciune și pentru a lăsa flori.

“Suntem profund îndurerați, suntem alături de ei, din depărtare, și le transmite mulțumiri pentru tot ceea ce avem”

Regele Charles a spus în nenumărate rânduri faptul că iubește România. Aici a pus bazele unei fundații prin care a achiziționat 10 proprietăți: conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, locuința din Viscri, 4 în Valea Zălanului din Covasna și alte 4 în județul Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here