Coronavasile nu poate gestiona nici măcar bugetul de stat, darămite să coordoneze activitatea ministerială, în eventualitatea declanșării procedurilor specifice epidemiei, în calitate de prim-ministru. Coronawerner nu are nici cea mai mică străbatere cu privire la stabilitatea țării, nemaivorbind de dezvoltarea ei. Rămâne setat pe planul “alegerile mele”, indiferent de câte ori va fi nevoie să nesocotească voința poporului, sau să încalce Constituția.

“Ce e mai periculos? Coronavirusul sau Iohannis?

Iohannis însuși a devenit un pericol pentru România, mult mai periculos decât coronavirusul, primul caz tocmai fiind confirmat în România. În condițiile în care România este clar că se va confrunta cu o epidemie de coronavirius, Iohannis și guvernanții se joacă de-a politica și numesc un prim-ministru desemnat care să declanșeze anticipatele.

Este imperios necesar ca Câțu să-și depună mâine dimineață mandatul, Iohannis să cheme liderii partidelor la Cotroceni, să urmeze consultăti rapide și să numească pe o perioadă determinată până la alegerile generale un Prim Ministru care să formeze un Guvern de Uniune Națională ( nu de tehnocrați-asta este o tâmpenie sinistră) care să gestioneze situația de criză gravă care va apărea.

Așa cum am spus ieri, mii de persoane au intrat în România, din zonele de carantină din Italia, unii au declarat, alții nu. Harta prezentată de Mihai Gâdea ne arată că sunt 4:800 ( patru mii opt sute!) de persoane care se află în carantină la domiciliu! Câți dintrei ei au intrat în contact cu persoane infectate, câți respectă carantina, Dumnezeu știe! Ce știm sigur este că a apărut primul caz de coronavirius și vor mai apărea, probabil, și altele. Am scris asta încă de ieri, iar Facebookul mi-a șters postarea.

Precizez că în zeci de ani de politică am gestionat sau am participat activ la multe crize: inundații, incendii, gripă aviară, epidemii și multe alte situații, unele soldate cu victime omenești și cu mari pierderi materiale. În toate aceste cazuri, de o incidență mult mai mică decât o posibilă epidemie sau pandemie, rolul autorităților este mai mult decât esențial, este capital.

Tipul de acțiune este unul de tip militar, cu implicarea inclusiv a ministerelor de forță, fie Ministerul de Interne, fie Ministerul Apărării Naționale, dar și a altor Ministere, inclusiv a Serviciilor Secrete. Rolul Guvernului este acela de a gestiona o astfel de situație. România nu-și mai poate permite nici măcar o zi de criză politică.

Dacă Iohannis nu va desemna rapid un alt candidat de PM care să formeze un Guvern de Coaliție, se va face vinovat împreună cu PNL-ul de o posibilă criză fără precedent în România. Felul în care Guvernul Orb. a gestionat situația până acum este de-a dreptul catastrofal: Cetățeni care au intrat în România din Italia, unde e foarte posibil să fi avut contacte cu persoane bolnave, formulare completate la ‘mișto, minciuni, timp mai mult de 36 de ore la punctele de frontierele terestre fără verificări ( chiar eu am văzut asta într-un punct de frontieră), lipsa măștilor, a gelului dezinfectant, chiar și a spirtului din farmacii, cu toate că SRI anunțase de două luni că este iminentă apariția cornoravirusului în România, și multe, multe altele. Faptul că persoana depistată pozitiv nu are nici cel mai mic simptom, este de natură să îngrijoreze, pentru că nu știi cine este purtător.

Gândiți-vă că pot fi măsuri care să determine carantină a localităților, posibil și alte măsuri cu un caracter coercitiv înalt, cum ar fi restrângerea unor drepturi și libertăți, măsuri care nu pot fi luate decât în consensul tuturor forțelor politice. Este Imperios Necesar ca mâine de dimineață, nu mai târziu, trebuie să avem un alt PM desemnat, care să formeze un Guvern de Uniune Națională!”, a scris Gelu Vișan pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here