Finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka este programată marţi, de la ora 14:02.

Duminică, la Fukuoka, Federaţia internaţională de nataţie (World Aquatics) i-a acordat lui David Popovici premiul rezervat Sportivului anului 2022, ca răsplată pentru rezultatele extraordinare obţinute de român pe parcursul anului trecut.

În anul 2022, David Popovici a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar şi la Campionatele Europene de la Roma, în probele de 100 m şi 200 m liber.

De asemenea, el a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46 sec 86/100, în cadrul Europenelor din capitala Italiei.

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, a declarat pentru Agerpres, înaintea de Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka (14-30 iulie), că vrea ca dublul campion mondial de la Budapesta (100 şi 200 m liber) să fie cât mai competitiv în Japonia.

”Așteptările mele sunt să fie cât mai competitiv. Vom vedea dacă își va apăra titlurile mondiale. Nu ne-am formulat niciodată astfel de obiective. Pe hârtie, toți sportivii au aceleași șanse la debutul competiției. Nu sunt priceput la previziuni, șanse etc”, a spus Adrian Rădulescu.

Rădulescu a mai zis că David Popovici vrea să se bucure de acest concurs într-un an marcat de examenul de Bacalaureat: ”David se simte bine, ne bucurăm de condițiile foarte bune din cantonament. Nu și-a formulat nişte ambiţii exacte. Îşi dorește să se bucure de acest concurs într-un an diferit din cauza pregătirii pentru Bacalaureat.

Este bucuros pentru admiterea la Facultatea de Psihologie și Ştiinţele Educației a Universității București”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here