Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Slobozia, că dacă guvernul va adopta ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea plafoanelor bugetare, va fi aprobat bugetul, care va fi retrimis pentru promulgare.

”Îl vom retrimite (bugetul – n.r.) la Cotroceni acestui domn, dacă-l găsim acolo, să-l semneze şi să-l promulge, să se publice, pentru ca milioane de copii să beneficieze de alocaţii, programele de investiţii să înceapă să se deruleze în forţă, programele pe sănătate, unde s-au alocat sume uriaşe, să înceapă să se deruleze, pentru beneficiul românilor. Dacă guvernul nu adoptă ordonanţă, atunci o să se întârzie. Dar eu sper ca guvernul să-şi dorească să aibă bugetul cât mai repede în vigoare să se implementeze. (…) Dacă este şedinţă luni, sigur va fi pe ordinea de zi, că ăsta (OUG pe plafoane-n.r.) poate unicul motiv”, a afirmat Dragnea.

Duminică, liderul PSD a afirmat că plenul reunit al Parlamentului poate avea loc miercuri.

Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în vizită la Bucureşti

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans se va afla luni şi marţi la Bucureşti cu ocazia reuniunii informale a miniştrilor secretarilor de stat pentru Afaceri Europene din UE. Acesta va avea o întrevedere luni cu premierul Viorica Dăncilă.

Reuniunea informală a miniştrilor şi secretarilor de stat pentru Afaceri Europene din UE va avea loc la Palatul Băncii Naţionale a României, unde vor fi prezenţi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi comisarul european pentru Buget şi resurse umane, Gunther Oettinger

De asemenea, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans va avea luni seara o întrevedere cu prim-ministrul României Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here