Avigdor Liberman, ministrul de Finanțe din Israel, „lucrează pentru a anula” certificatul verde pentru israelienii vaccinați împotriva COVID-19, potrivit unui mesaj postat de acesta pe Twitter.

Green Pass „Afectează direct economia, viața de zi cu zi și răspândește panică în public”, a declarat Liberman pe Twitter.

„Nu există nicio bază medicală și epidemiologică pentru Green Pass”, a adăugat Liberman. „Lucrez… să anulez Green Pass pentru a ne menține viața de zi cu zi”, a mai spus acesta, potrivit JPost.

Vaccinarea cu doza 4 nu face față variantei Omicron. Israelienii au testat

O a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului a arătat o eficiență căzută în fața variantei Omicron, conform unui studiu efectuat în Israel, de unul dintre cercetătorii de top ai țării. Acesta a afirmat că imunizarea pur și simplu ”nu este suficient de bună”, conform RT. 

Un studiu care a implicat 154 de angajați medicali de la Centrul Medical Sheba, din apropiere de Tel Aviv, a constatat că o a patra doză a vaccinului Pfizer a oferit doar o protecție marginală împotriva tulpinii Omicron în comparație cu mutațiile anterioare. Un grup separat de 120 de voluntari au primit, de asemenea, o a patra doză de inoculare Moderna după trei runde cu Pfizer, dar răspunsul lor imun a fost similar.

”Vedem o creștere a anticorpilor, mai mare decât după a treia doză. Cu toate acestea, vedem mulți infectați cu Omicron care au primit a patra doză”, a spus Gili Regev-Yochay, unul dintre cercetătorii principali ai studiului, adăugând că, deși ”vaccinul este excelent împotriva variantelor Alpha și Delta”, pentru Omicron. ”Nu este suficient de bun”. 

În ciuda noilor constatări, oficialii israelieni din domeniul sănătății au continuat cu a patra doză oferită bătrânilor, imunodeprimaților și lucrătorii medicali de la începutul acestei luni, aproximativ 500.000 de persoane primind un al doilea rapel pe lângă un regim inițial de două doze, care să protejeze populația împotriva variantelor Delta și a celor precedente, care încă provoacă forme serioase de COVID-19. 

Deși procesul este încă într-o fază incipientă și spitalul nu a oferit cifre specifice, Regev-Yochay a spus că și-a făcut publice concluziile preliminare, deoarece amplificatorii sunt o chestiune de ”înalt interes public”, potrivit Times of Israel. Aceasta a remarcat că administrarea celei de-a patra doze rezidenților cu risc ridicat este momentan, încă cea mai bună abordare, dar a sugerat că rapelul ar trebui limitat la o grupă de vârstă mai înaintată decât pragul actual de peste 60 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here