Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Vâlcov, astfel că a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea fostului ministru autorităților române, spune, marți, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a declarat că marți Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Bogdan Vâlcov.

“Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013”, transmite Alina Gorghiu.

Astfel, potrivit ministrului Justiției, zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autorităților române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Darius Bogdan Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here