„Avem punctul nostru de vedere în ceea ce privește mărirea pensiilor”, spune Marcel Ciolacu, preşedintele PDS, care a explicat că nu va accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15%, la fel la toată lumea. Iată de ce.

„ În acest moment s-a hotărât, împreună cu ministrul de Finanțe, ca anvelopa de mărire a pensiilor să fie la 15 procente, dar asta nu înseamnă că noi vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea.

Este total incorect, mai ales de perioada prin care trecem cu toții. Cred că nu ne-a fost suficientă pandemia, nu a fost suficientă criza din energie, nu a fost suficient războiul din Ucraina… Mai trebuia să venim și după doi ani de guvernare de dreapta. Sunt principiile pe care nu le vom încălca. Vom încerca prin dialog…”, spune Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. 

El precizează că are dialog cu premierul Nicolae Ciucă.

„Sunt ferm convins că vom găsi soluțiile, astfel încât în funcție de venituri să venim cu aceste măriri.

Asta nu înseamnă că vor fi măriri diferențiate ale punctului de pensie. Nu a zis nimeni niciodată acest lucru. Dar în afară de tot pachetul social cu care am intrat la guvernare, de voucherele cu care am venit, anul viitor românii trebuie ajutați și mai mult, să depășim cu toții această perioadă”, încheie Marcel Ciolacu.

Românii cu venituri mici vor primi ajutorul de 50 de euro de la Guvern pentru alimente mai devreme. Următoarea tranșă va fi distribuită înainte de Crăciun, astfel încât beneficiarii să își poată cumpăra produse pentru sărbătorile de iarnă.

Guvernul pregătește o ordonanță în acest sens. Mai exact, până pe 20 decembrie ar trebui să fie alimentat cardul social pe care oamenii îl primesc pentru alimente și masă caldă. Vorbim de 2.5 milioane de beneficiari şi anume:

  • românii care au venituri sub 1.500 de lei,
  • pensionarii, copiii sau adulții cu handicap,
  • persoanele fără adăpost,
  • familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 600 de lei,
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei,
  • dar și familiile care primesc ajutor social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here