Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, spune că majorarea pensiilor trebuie să fie echivalată cu rata inflației. De aceea, Guvernul nu poate promite o creștere a veniturilor pensionarilor cu 25%.

Scandal între Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis pe tema majorării pensiilor. Președintele PSD îi reproșează șefului statului că avansează procente de creștere deși nu are atribuții.

PNL pune o presiune uriaşă pe social-democraţi. Liderii PNL cer o majorare a pensiilor de cel puţin 15%, care să acopere inflaţia din acest an. În PNL există voci care spun că pensiile pot fi majorate chiar si cu 25% dacă ar exista voinţă politică. „Dacă ar exista o decizie politică astăzi, pensiile în România ar putea fi crescute și cu 25% și nici măcar atunci nu s-ar atinge pragul de 9,4% din PIB, inclus în PNRR”, scris Raluca Turcan pe Facebook
Doar că ministrul Marius Budăi a anuntat că PSD propune o majorare de doar 10% a pensiilor din luna ianuarie. Mai mult, Marcel Ciolacu cere amânarea deciziei până la aprobarea HG de compensare a facturilor, prin schimbarea facilităţilor în funcţie de venituri şi nu de consumul redus.

Majorarea pensiilor va fi de doar 15 procente, în raport cu rata inflației care este de 15,9%, potrivit deputatului Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

„Pensiile nu se vor majora cu 25% pentru că creșterea pensiilor în România trebuie să fie în directă relație cu rata inflației. E o creșteră pe care noi o condiserăm în acest moment sustenabilă. O creștere care acoperă minusul creat din cauza creșterii inflației și credem noi că ar trebui să avem acest reper, pentru a nu vinde.

Acesta e motivul pentru care Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă s-au pronunțat în legătură cu 15%, rata inflației cred că e un 15,9, sper să nu greșesc. Eu am exprimat poziția PNL și a președintelui PNL Nicolae Ciucă”, a declarat deputatul PNL pentru euronews.ro.

Potrivit lui Ionuț Stroe, PNL se afla la guvernare în ultimele două dăți când pensiile au fost mărite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here