Sondajul, prezentat luni de site-ul de ştiri Oe24, a indicat o scădere a popularităţii formaţiunii naţionaliste, în timp ce conservatorii cancelarului Sebastian Kurz au înregistrat un avans de 4% în intenţiile de vot, până la 38%, informează agenţia de ştiri Bloomberg.

În urma scandalului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat sâmbătă că va propune organizarea de alegeri legislative anticipate şi că va pune capăt coaliţiei cu Partidul Libertăţii.

Strache, vicecancelar şi lider al Partidului Libertăţii (FPO, extremă-dreapta), a demisionat sâmbătă din ambele funcţii după ce două organizaţii media germane au dezvăluit o înregistrare secretă în care politicianul oferă contracte guvernamentale în schimbul unor favoruri politice şi financiare, inclusiv o acoperire mediatică favorabilă pentru formaţiunea naţionalistă, relatează postul Deutsche Welle.

Politicianul a recunoscut că afirmaţiile sale din înregistrare sunt “catastrofale şi extrem de stânjenitoare”, însă negat că ar fi încălcat în vreun fel legea.

Potrivit publicaţiilor Der Spiegel şi Süddeutsche Zeitung, înregistrarea ar fi fost făcută în iulie 2017 la Ibiza, cu câteva luni înainte de alegerile legislative din Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here