Ford Otosan, joint-venture-ul dintre Ford Motor şi Koç Holdings, va crea 600 de noi locuri de muncă odată cu investiţia de 490 mil. euro care vizează creşterea capacităţii de producţie  a Ford Craiova la 272.000 de maşini anual, faţă de 250.000 în prezent. Ford Otosan vizează astfel creşterea accelerată a producţiei la Craiova după preluarea uzinei prin lansarea în producţie din 2023 a utilitarelor Transit şi Tourneo Courier şi prin versiunile electrice ale acestora dar şi a SUV-ului Puma din 2024.

„Anul trecut am anunţat investiţii de 2 mld. euro în viitoarea generaţie de maşini electrice şi conectate, iar primul rezultat este Ford eTransit. Investiţia nouă de 490 mil. euro va aduce 100.000 de maşini produse anual la Craiova. Transit Courier şi Puma, ambele în versiuni electrice din 2024, vor face din Craiova o uzină importantă în drumul spre electrificare”, a spus Guven Ozyurt, directorul general al Ford Otosan, în cadrul evenimentului prin care Ford Otosan a preluat de la Ford Europa uzina din Craiova.

Miza discuţiilor cu Executivul de la Bu­cureşti rămâne dezvoltarea infrastruc­turii, atât rutiere cât şi feroviare, în condiţiile în care nici la 15 ani de la prima venire a ame­ricanilor la Craiova drumul expres spre Piteşti nu este gata, iar pe calea ferată Craiova – Bucureşti se circulă tot cu restricţii de viteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here