În urma adresei Q Magazine în care jurnaliști au întrebat dacă DNA  s-a autosesizat în acest caz sau dacă o va face, instituţia a răspuns:

„Informațiilor cu privire la eventualele sesizări care să conducă la constituirea de dosare penale (plângeri, denunțuri, sesizări din oficiu) le sunt incidente prevederile art. 28 alin (5) din Ghidul privind bunele practici  privind sistemul judiciar din România şi mass – media, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 197/2019, respectiv informațiile despre existența unei plângeri sau denunț pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârșire a unor fapte de natură penală, precum și datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice. În mod excepțional, dacă autorul sesizării anunță în mod public că acest act a fost înregistrat la organul de urmărire penală, se poate infirma sau confirma de către unitatea de parchet competentă împrejurarea respectivă. (…)

În orice altă situație, în conformitate cu prevederile articolului anterior menționat, nu se pot da niciun fel de informații despre existența sau inexistența unei/unor eventuale sesizări cu privire la aspectele  indicate de dvs”.

În presă a apărut luni i o înregistrare a unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului PSD al sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute în Sectorul 4 de un controversat om de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here