Există un demers legat de CEC Bank, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

“Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectați de ce se întâmplă pe piața asigurărilor auto, pe piața RCA.”, spune Dan Cărbunaru.

“Ministerul de Finanțe este pregătit să aducă pe masa Guvernului aceste propuneri (ale ASF – n.r.), deja aceste propuneri au fost prezentate în cadrul procedurii de prezentare transparentă guvernamentală. În urmă toarele zile cel mai probabil va ajunge pe masa Guvernului și va intra în vigoare.

Este vorba de tarife de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie, sunt stabilite la nivelul propriilor tarife de primă practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022, și vor fi aplicate e pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în măsura în care hotărârea trece prin guvern și este aprobată”, a mai precizat Dan Cărbunaru.

El apreciază că este “încă o dovadă a faptului că acest Guvern intervine cu responsabilitate și este pregătit să facă acest lucru ori de câte ori este nevoie, respectând reglementările legale și rolul pe care diferitele autorități îl joacă în acest context”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here