Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vrea teste de salivă în școli, cel puțin pentru o anumită categorie de elevi și profesori. Până acum, testarea pentru COVID-19, în școli, a fost inexistentă, spune ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu  a fost întrebat în ce măsura s-ar putea folosi, în școli, teste pentru COVID-19, care detectează boala din salivă.

Mai mult decât atât, el a fost întrebat, la Digi 24, și dacă, după blocajul avut la Ministerul Sănătății, “reia șantierul”.

“L-am reluat deja astăzi. Am avut o propunere în comitetul interministerial, urmează să formalizăm această solicitare și să se discute la nivelul Guvernului”, spune ministrul, potrivit Mediafax.

Sorin Cîmpeanu este de părere că testarea elevilor ar trebui să înceapă de săptămâna viitoare, când aceștia vor reveni la ore. Mai mult decât atât, el a ținut să precizeze că, până acum, nivelul de testare pentru COVID-19 în școli a fost “inexistent”.

Ministrul ar dori testarea cel puțin a elevilor cu simptome și a celor care au în jur cazuri confirmate, dar și a angajaților din educație care au suspiciuni că ar putea fi infectați.

„Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de atrage atenția că există o problemă”, spune Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here