” Protocolul semnat de Raluca Turcan ministrul Muncii, cu minerii, e o înfrângere, o rușine pentru Guvern.

Dacă nu erau bani pentru mineri, nu erau corecte revendicările minerilor, nu trebuia să se semneze, nu trebuia să le dea curs revendicărilor, să se știe că moare țara. Florin Cîțu, de dimineață, era pregătit de luptă cu minerii, ca la mineriadă. Așteptau jandarmii la Stoenești, să-i intercepteze pe drum pe mineri, din discursul lui Cîțu. 

Pe de altă parte, dacă cererile minerilor erau justificate – și sunt! – pentru ce i-ai chinuit șase zile? De ce n-ai dat din prima, dacă tot ai bani? De ce a fost nevoie să stea 70 de mineri în subteran o săptămână, să-și riște viața, dacă aveai bani? Pentru ce ai promovat-o pe Șoșoacă și ai creat tot conflictul ăsta dacă erau bani? Și dovadă că sunt, că, până la urmă, ai dat 20 de milioane. Ai recunoscut că statul român are această datorie pentru mineri, sumele restante de atâtea luni. Pentru ce a fost nevoie de toată târguiala asta? Oricum o dai, e o rușine pentru Guvern” consideră jurnalistul Val Vâlcu. 

Amintim că minerii au ieșit astăzi din subteran după aproape o săptămână. Vorbim despre 70 de mineri care s-au blocat în subteran cu o singură solicitare: să primească salariile restante din 2021, dar și bonurile de masă și decontarea transportului, pe care nu le mai primiseră de aproape un an. În cele din urmă, s-a ajuns la o formulă scrisă între mineri și Guvern, urmând ca minerii să primească tot ce au cerut în zilele de 25 și 26 februarie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here