Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat joi că a primit o citație din partea procurorilor DIICOT din Caraș-Severin, pentru a se prezenta mâine la audieri, în calitate de suspect. Conform primelor informații, procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere.

Contactat de expresnational.ro, Codrin Ștefănescu a declarat următoarele:

Am fost doar de două ori la Caraș-Severin, în calitate de secretar general al PSD, ca să văd cum se desfășoară activitatea la nivelul organizației locale, așa se procedează peste tot în țară. O dată după plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România, când am venit în ianuarie anul trecut, în 2019. Am stat o zi și am constituit o echipă interimară de conducere. A doua oară am fost în martie-aprilie, împreună cu Liviu Dragnea și mai mulți colegi din conducerea partidului și miniștri, când au avut loc alegerile interne în PSD Caraș-Severin.Deci eu nu am treabă cu Carașul!

Evident că acolo erau prezenți și prefecți și IGPR și IPJ și toate autoritățile locale. Ce puteam să fac? Să nu dau mâna cu toată lumea? Nu se poate să îi comunice avocatului meu că eu și alți membri ai organizației locale și deputați vom fi puși sub învinuire, fără să știm de ce, fără să ni se comunice faptele, dovezile, fără confruntarea martorilor!

Mi s-a spus “Lasă, că știe Codrin ce a făcut!” Vă spun eu, este doar vânătoare politică împotriva PSD. În condițiile în care PNL a ras tot, la nivel local, a înlocuit de la prefecți, la șefi de deconcentrate, tot!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here