După ce a susținut sus și tare că a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Camelia Bogdan recunoaște acum că, de fapt, a pierdut procesul prin care contesta sancțiunea primită pentru că s-a aflat în incompatibilitate când a judecat dosarul ICA. Camelia Bogdan lansează acuzații dure la adresa CEDO.

În octombrie 2020, Camelia Bogdan anunța că a obținut „o mare victorie la CEDO”. În realitate, CEDO desființase cererile Cameliei Bogdan, respingând categoric reclamațiile acesteia referitoare la absența unui termen de prescripție pentru impunerea unei sancțiuni disciplinare judecătorilor, încălcarea dreptului la respectarea vieții sale private și afectarea reputației profesionale. Tot ce obținuse Camelia Bogdan de la CEDO fusese doar că avea dreptul sa conteste în instanță suspendarea ei din funcție pe perioada judecării contestației la sancțiunea primită de la CSM.

În 14 aprilie 2021, Camelia Bogdan a participat la o conferință organizată de Universitatea din Indiana, SUA. În cadrul acestei conferințe, Camelia Bogdan a recunoscut că, de fapt, a pierdut procesul de la CEDO.

Am fost extrem de dezamăgită de decizia în cazul meu, Camelia Bogdan vs. România” – spune acum judecătoarea Bogdan, acuzând judecătorii CEDO că „nu au înțeles care era miza” cazului ei și declarându-se „foarte afectată” de această decizie.

Judecătoarea Bogdan susține că judecătorii CEDO nu înțeleg „principiile statului de drept” și, din acest motiv, nu au admis reclamația sa referitoare la încălcarea dreptului la viață personală.

Camelia Bogdan acuză CEDO că nu i-a luat în seamă argumentele, judecătorii europeni nemenționând măcar un raport al ANI care i-ar fi fost favorabil. 

Din cauza „eșecului” CEDO din cazul ei, mai spune Camelia Bogdan, experților români le este acum teamă să mai predea cursuri anti-corupție.

Nemulțumită de decizia CEDO, Camelia Bogdan s-a adresat Marii Camere a CEDO, compusă din 17 judecători. (Până și avocata Cameliei Bogdan a refuzat să o susțină în această solicitare).

Marea Cameră a CEDO a respins și ea plângerea Cameliei Bogdan, procesul ei la CEDO rămânând definitiv pierdut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here