Librăriile Cărturești au anunțat că se alătură AudioTribe – prima platformă românească cu audiobooks în limbile română și engleză – investind 450.000 de euro în proiect, la un an de la lansarea acestuia.

Cărțile audio, formatul cu cea mai rapidă creștere la nivel global, au luat avânt și pe piața din România odată cu apariția AudioTribe.ro (lansat în august 2021 sub numele Echo Audiobooks). 

Pe fondul creșterii costului hârtiei și al tiparului, care s-a dublat sau chiar triplat, investiția în asset-uri audio este o mutare strategică, pe care și editurile o îmbrățișează – ritmul de înregistrare ajungând, la unele edituri, chiar și la 10 titluri pe lună. 

„Suntem entuziasmați să ne alăturăm oficial unui proiect pe care l-am urmărit cu interes și l-am susținut încă de la început. La Cărturești am construit mereu experiențe în jurul cititorilor noștri, ascultând feedback și modelându-ne propunerea în funcție de interesele, așteptările și visurile celor care ne trec pragul. Credem că AudioTribe vine în continuarea acestor așteptări, adăugând în ecosistemul pieței de carte din România o dezvoltare necesară. În ritmul alert al vieților noastre, posibilitatea de a continua sau de a muta lecturile în contexte noi este game-changing pentru un cititor. Să poți asculta o carte în timp ce faci naveta, pregătești masa sau alergi în parc înseamnă uneori să dublezi sau chiar să triplezi numărul cărților citite într-o lună. Iar asta este benefic pentru cititori, în primul rând, dar și pentru autori, editori și, în general, pentru întreaga piață de carte. Cu cât aducem mai mulți oameni în jurul cărților – tipărite sau audio – cu atât mai aproape suntem de misiunea noastră de a transforma România prin lectură.”, a declarat Șerban RADUco-fondator Cărturești.

Investiția Cărturești va aduce bestsellere în portofoliul exclusiv AudioTribe

Planurile de dezvoltare ale start-up-ului cuprind investiții și în studiouri noi – cele 4 studiouri deținute sunt deja prea puține pentru ritmul accelerat al înregistrărilor –, redarea pe capitole a audiobookurilor și extinderea portofoliului, prin introducerea podcasturilor în platformă. În plus, se va pune accentul în continuare pe dezvoltarea funcționalităților aplicației. 

Prioritatea noastră este să ne concentrăm pe achiziția de titluri premium și să aducem cele mai bune cărți audio. Avem în plan să dublăm portofoliul în limba română, mai ales prin producție proprie, și urmează să extindem portofoliul în limba engleză de la 15.000 la 60.000 de titluri. Investiția partenerului nostru strategic, Cărturești, ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, iar sprijinul lor ne ajută să gestionăm împreună cea mai mare librărie de audiobookuri a unui serviciu din România”, subliniază Radu Nicolau, co-fondator AudioTribe.

AudioTribe a vândut până în prezent peste 25.000 de audiobooks și și-a diversificat portofoliul de la câteva sute de cărți audio în limba română până la peste 15.000 de audiobooks în limbile română și engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here