Marcel Ciolacu i-a criticat, marți seară, atât pe Klaus Iohannis, cât și pe reprezentanții partidelor de dreapta, pentru că se pregătesc de negocieri pentru un nou Guvern, afirmând că nu țin cont de rezultatul votului de dumincă.

Liderul PSD  a spus despre aceștia, într-un interviu televizat, că formează o gașcă de perdanți care nu recunoaște rezultatul votului.

„Este o gașcă de perdanți care vrea puterea cu orice chip fără să țină cont de votul cetățenilor. E o negare a evidenței. Primul pas ca să te vindeci este să depășești negarea când ești bolnav. Trebuie să recunoască (Iohannis – n.r.) că a fost un eșec politic total sancționat prin vot de către români, democratic. Nu poți să apari la televizor ca președinte al României să faci socoteli”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR.

Marcel Ciolacu a avertizat că PSD ar putea refuza consultările cu președintele Iohannis dacă nu vor fi primii chemați la discuții în calitate de câștigători ai alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

„Trebuie să revenim în spiritul și litera Constituției. Primul partid care trebuie chemat la Cotroceni trebuie să fie PSD și sper din tot sufletul ca președintele să nu facă greșeala să invite PNL înainte. (…) Să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Voi avea o discuție cu colegii mei.

Dacă nu suntem invitați ca partid câștigător să mergem cu propunerea noastră, să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniei și a jignirilor a trecut și este timpul ca președintele să intre în haina constituțională”, a conchis Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here