Întrebat dacă Ciucă e mai bun pentru această funcție decât Ciolacu, Bogdan a răspuns: „E la mare distanță, e mai bun ca oricare dintre candidați”.

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan spune că președintele PNL, Nicolae Ciucă, va fi „100%” președintele României. Prim-vicepreședintele PNL a răspuns astfel când a fost întrebat, la Digi24, dacă Ciolacu e mai bun pentru funcția de șef al statului decât președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„PNL va da președintele României. Deocamdată nu am vorbit de negocieri pentru președinte, e o funcție care nu poate fi negociată la o masă și trebuie discutată o opțiune și o strategie după alegerile europarlamentare a spus Rareș Bogdan.

El a adăugat că Ciucă va fi „100% președintele României”. „E un om foarte echilibrat, rațional, cu mult bun simț. Eu spun că e cel mai potrivit. Ca președinte al României, datorită echilibrului, raționalității și modului în care ține echilibru într-o coaliție cu tensiuni uriașe. Faptul că aținut această coaliție, faptul că a reușit să ne convingă că este important să ne gândim la stabilitatea României într-un context mai intempestiv, cred că e cel mai potrivit pentru a asigura echilibrul României, care are în primul rând nevoie de stabilitate”, a susținut Rareş Bogdan.

Întrebat dacă Ciucă e mai bun pentru această funcție decât Ciolacu, Rareş Bogdan a răspuns: „E la mare distanță, e mai bun ca oricare dintre candidați”.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi sută la sută candidat la prezidenţiale, Rareş Bogdan a precizat că vor discuta după 10 iunie cu partanerii de guvernare, însă în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul. ” ”Nu are ce face, îl obligăm”, a mai spus Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidenţiale: Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre candidatura la alegerile prezidenţiale, că dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi va proceda ca atare.

Preşedintele PNL a fost întrebat la sediul partidului cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, potrivit cărora partidul îl va obliga să fie candidatul partidului la prezidenţiale.

”Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare. Despre o formulă comună cu PSD, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, Ciucă a afirmat că sunt ipoteze şi în momentul de faţă niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat. ”Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a spus liderul liberal.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

Rareş Bogdan despre şansele lui Cîrstoiu la Capitală: „Traian Băsescu a intrat în turul doi cu 12,6% și a câștigat alegerile cu 56%”

„Traian Băsescu a intrat în turul doi cu 12,6% și a câștigat alegerile cu 56% și și-a anunțat candidatura cu 3 săptămâni înainte de a începe campania, deci cu 7 săptămâni până la alegeri. Nu sunt îngrijorat și spun că Cătălin Cîrstoiu, fiind candidatul unei coaliții cu peste 50% intenție de vot, cu un bazin electoral PSD de peste 30% și un bazin electoral PNL de 24%, doar trebuie să lipească cele două partide de domnia sa pentru a lua un 35-37%. Alegerile nu vor fi câștigate cu scoruri de peste 40%, probabil primii 3 candidați vor avea undeva la 30% și un pic. În momentul în care după șase zile de la anunțarea candidaturii ești cotat cu spre 20, dacă pe săptămână iei 2-3 puncte, nu e nicio problemă. Avem încă aproape 9 săptămâni, erau 10 când a ieșit sondajul dvs în urmă cu o săptămână, cred că dacă comandați un nou sondaj acum, are peste 20% intenție de vot. E vorba doar de lipirea candidatului, deja au fost 6-7 evenimente mari cu filialele PSD și PNL în București cu 1.000 de oameni, 600, 800, activul nostru e foarte puternic, e o armată uriașă. Din punctul meu de vedere nu se bate cu Piedone și nici nu trebuie să copieze gesturi de la el pentru că domnia sa se definește și se adresează altui electorat.

O spune un om care a văzut dezvoltarea unor orașe care erau prăfuite sau erau într-o situație foarte complicată, iar în momentul în care Ilie Bolojan a ajuns la Oradea sau Emil Boc la Cluj după Gheorghe Funar, sau când a ajuns Klaus Iohannis primar la Sibiu, cele trei orașe au suferit o mișcare extraordinară de atragere de investiții, de schimbare a calității vieții, și acest lucru trebuie să-l înțeleagă și bucureștenii. Vor întoarcere în timp la anii ’90 sau vor pur și simplu să privească spre viitor sau vor să continue într-un ritm în care totul este foarte temător, fără proiecte majore, cu blocaje, asta dacă vor să continuea cu Nicușor. L-am descris mai întâi pe Piedone, iar apoi pe Nicușor. Nicușor Dan în urmă cu 4 ani a luat masiv voturi din partea dreptei conservatoare, liberale plus a dreptei progresiste, mă refer la termenii europeni ale celor doi termeni ideologici. Cred că Cătălin Cîrstoiu trebuie să convingă împreună cu liderii PNL și cei din București, Sebastian Burduja, Ciprian Ciucu și ceilalți, zona liberală, zona clasică a votanților PNL, cred că el este soluția, sunt convins că o va face”, a spus Rareș Bogdan la un post TV.

„Această alianță depune liste și candidați în 3.241 de unități. 90% din cele 3.241 de comune din România și orașe vor fi câștigate de către PNL sau PSD și cele patru-cinci locuri unde mergem împreună, în restul mergem separat. Vom lua 90% cu candidați liberali sau socialiști. E extrem de important să câștigăm Sectorul 1 și să restartăm, îl avem pe Tuță, un vizionar. Venim la 2 cu un candidat și în Sectorul 5. Acolo e bătălia mai grea. Venim la Capitală, repet, nu e absolut nicio bătălie pierdută, nu se pune pronlema de așa ceva, nu trebuie decât să ne organizăm foarte bine. Nu pierdem, eu nu cred că pierdem. Tot eu vin să explic, vă spun că vin de mână cu primarul Cătălin Cîrstoiu. Eu am refuzat, în urmă cu patru ani de zile am cochetat cu ideea și atunci asta a fost, nu a mai contat, nu am candidat. Îmi place mult ce fac la Bruxelles și am fost unul dintre cei mai buni europarlamentari”, a mai precizat Rareș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here