Val Vâlcu, redactor șef DC News, s-a aflat luni în direct la România TV unde a vorbit despre consultările partidelor la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Întrebat în mâna cui se află cea mai rapidă și matură decizie, așa cum spunea președintele Klaus Iohannis, Val Vâlcu a răspuns: 

”Răspunderea e în mâna lui Cîțu, în continuare. Dacian Cioloș cred că a plecat la negocieri cu degetele încrucișate la spate, nu cumva să îl pună premier pentru că se duce în decor candidatura sa la președinție. Să fii premier în această iarnă sigur, sigur nu te recomandă ca un candidat cu șanse în 2024. Însă din replicile sale nu prea văd o colaborare PNL – USR. Adică declară că vor să facă o guvernare împreună și se acuză unul pe altul chiar acum în ceasul al 13-lea”, a declarat Val Vâlcu. 

Bogdan Chirieac, înainte de consultările de la Cotroceni

Analistul politic Bogdan Chirieac a prefaţat consultările de la Palatul Cotroceni, dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanții partidelor politice. 

“Nu va face nimic preşedintele astăzi, de altfel mâine pleacă din ţară. Astăzi este o întâlnire exploratorie, partidele îşi vor expune punctele de vedere şi cu asta basta. În niciun caz nu cred că preşedintele va lua taurul de coarne ca să dea României o nouă coaliţie până diseară. 

Cum ar putea preşedintele să dea o nouă coaliţie? Nu ştiu. Să intre PNL cu PSD la guvernare, cu Marcel Ciolacu prim-ministru, sau să renunţe la Florin Cîţu premier, să îl dea pe Lucian Bode, şi să refacă coaliţia PNL-USR-UDMR. Ştim, din declaraţiile publice, că preşedintele este supărat pe USR pentru că au trântit Guvernul Cîţu. Mi-e teamă că preşedintele nu va lua nicio măsură tranşantă pentru a rezolva criza politică din ţara noastră”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Întrebat dacă preşedintele are vreun interes pentru a amâna nominalizarea unui premier, analistul a explicat ce vrea Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here