“Revoltând pe cei care se uită la dvs, le voi spune că noi nu avem servicii secrete, ale noastre. Ele toate sunt filiale ale unor servicii secrete străine. E o acuzaţie pe care o pot justifica oricând, ştiu despre ce e vorba (…) Securitatea noastră, la dispoziţia lui Ceauşescu a zis <bă nu daţi chiar tot la KGB, 10% acolo rămâne, că dacă ne certăm cu ei> Dincoace nu cred că mai este. Ei sunt bucuroşi că… aţi văzut că în toate declaraţile şefilor SRI e cum ajută ei NATO. Aţi auzit vreunul zicând cum ajută ei România? Cum contribuie ei? Rezultă că suntem un fel de prestatori de servicii”, a argumentat Ion Cristoiu.

Analistul politic a mai spus că sunt entităţi de presă, jurnalişti, care au încheiat convenţii să nu-l atace pe preşedintele Iohannis deoarece depind de servicii.

“Au fost dezvăluiri ale presei despre procurorul general, dar nu au mers până la Klaus Iohannis. Când era vorba despre Klaus Iohannis vedeam aşa, un fel de frână pusă pe sub masă. Eh, era o convenţie, nu ştiţi cum e…băi faceţi ce vreţi, înjuraţi pe toţi, dar nu pe ăla. S-a făcut o astfel de convenţie pentru că şi ăia de acolo depind de nişte servicii”, a afirmat Ion Cristoiu.

Acesta a explicat şi ce anume generează dependenţa de servicii şi cum ar putea fi limitată interferenţa acestora. “Depind pentru că au foarte mulţi bani, sunt mulţi şi sunt odihniţi. Gândiţi-vă aşa… luăm prietenii noştri de la SRI. Deci la IT sunt vreo 10.000, ăştia care zic ei, cu surse deschise. Ei vin de dimineaţă… teroriştii n-are, spioni n-are şi zice <bă atunci eu ce să fac?>. Şi-atuncea îmi trimite mie o postare în care spune <Cristoiu este un bou> şi pune codul din Noua Zeelandă. Nu înţelegeţi că nu au ce face? Se poate să nu mai facă asta când le tai din buget, dar i-a apărat domnul Ponta şi a zis ca nu cumva să le tăiem din bugetele lor. Sunt multi, domnule, sunt mulţi. O regulă a istoriei care se petrece la ora actuală şi în UE spune aşa orice birocraţie naşte nevoia de lege. Adică în momentul în care cineva a ocupat un scaun vine dimineaţa şi zice bă, dar eu ce fac? Hai că fac …Şi-atunci îşi creează… şi şi-au creat surse deschise, toate ălea. Puţină lume ştie că ei au sub control şi ştiu toate mişcările astea #rezist. Iar dincolo, Dragnea, nu ştiu, încerca să negocieze cu ei”, a spus Ion Cristoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here