Încă o Notă dată de la Securitate de informatorul Petrov : Băsescu și-a turnat un coleg că „elogiază modul de viață din apus” și că „apreciază negativ drepturile și libertățile tineretului nostru”.

GIP publică un nou document al CNSAS care arată că Traian Băsescu și-a turnat un coleg de la Institutul de Marină, Constantin Simionescu, pe motiv că acesta îi spunea că în Occident tinerii au mai multe drepturi și sunt mai liberi decât în România comunistă, unde sunt controlați și supravegheați.

Nota, semnată cu numele conspirativ Petrov, a fost dată în 15.05.1976, fiind primită de locotenentul colonel de Securitate Tudor Gheorghe. Nota a fost descoperită de CNSAS în dosarul de urmărit al lui Constantin Simionescu.

Turnătorul Petrov discuta cu colegul său Simionescu „pe diverse teme”, după care îl turna la Securitate: „În cadrul discuțiilor sale elogiază modul de viață din apus și, în special referitor la tineret, apreciază <<libertinajul> din apus, unde după spusele lui fiecare face ce vrea, fără a fi controlat și supravegheat.” „De asemenea – mai spunea informatorul Petrov – Simionescu a apreciat negativ drepturile și libertățile tineretului nostru”.

Băsescu și-a turnat de asemenea colegul că joacă jocuri de noroc, lipsește de la cursuri, se sustrage de la program. Petrov a informat Securitatea și că Simionescu a avut relații intime cu o fată începând din anul I, dar nu s-a căsătorit cu ea decât în anul III.

Nota dată de Petrov a fost folosită de Securitate împotriva lui Constantin Simionescu. Potrivit CNSAS, într-un raport privind pe elevul Simionescu Constantin, din cadrul Institutului de Marină din30.07.1976, semnat de locotenentul colonel de Securitate Bucur Gheorghe (șeful Serviciului Contrainformații Marină) se arată: „Colaboratorul <Petrov> relatează că elevul Simionescu C. are o comportare și concepție necorespunzătoare /…/, face comparații nejuste referitor la condițiile de viață ale tineretului din țara noastră, față de condițiile de viață ale tineretului din Occident”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here