Antena 3 CNN a prezentat ultimele informații după negocierile din coaliție cu privire la noul Guvern.

Se fac pași mărunți deoarece, pe 29 mai, ar urma ca Nicolae Ciucă să își dea demisia din funcția de premier și să fie înlocuit de liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, după ultimele discuții din coaliție, se pare că protocolul ar fi modificat. Și asta deoarece Ministerul Transporturilor nu ar mai pleca de la PSD, ministrul Sorin Grindeanu rămânând în funcție. 

Același lucru se întâmplă și în cazul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care nu ar mai pleca de la PNL. Însă nu este foarte clar, în acest moment, dacă ministrul Marcel Boloș va rămâne în funcție. 

Și Ministerul Justiției ar rămâne în continuare la PNL, însă nu se știe dacă va fi condus tot de ministrul Cătălin Predoiu. 

În ultima discuție din coaliție a fost stabilită însă și înființare celui de-al treilea post de vicepremier. Nici aici nu se știe cu exactitate cine îl va ocupa. 

În acest moment, pe lista neagră sunt mai mulți miniștri care se pare că vor pleca din Guvern odată cu rotația premierului. 

În primul rând, vorbim despre Adrian Câciu, al cărui minister pleacă de la PSD. 

Totodată, ministrul Muncii, Marius Budăi, ar urma să plece din guvern. La fel ca Petre Daea, ministrul Agriculturii. 

Președintele Klaus Iohannis intervine însă în rocada premierilor. Acesta le-a transmis liderilor PNL că își dorește ca ministerul de Finanțe să fie condus de omul său, Cosmin Marinescu, consilierul președintelui. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, cei din PNL cer și ministerul Mediului, condus de Tanczos Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here