Tineri diplomaţi au fost prezenți  la deschiderea ‘Cursurilor Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi’. Acest  eveniment se află la cea de-a XXV-a ediţie.  Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dan Neculăescu,aceste eveniment  reprezintă “perpetuarea tradiţiei de cinstire a memoriei marelui diplomat”.

”Ideile sale de forţă, marile sale idealuri, erau deopotrivă ale sale şi ale neamului său, găsesc rezonanţă în zilele noastre. În mod fericit, constatăm că ideile marelui diplomat Nicolae Titulescu sunt azi de mare actualitate într-un context cu schimbări imprevizibile în care căutăm răspunsuri şi soluţii. Ajunse la cea de-a XXV-a ediţie, ‘Cursurile Internaţionale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomaţi’ vor sublinia fără îndoială rolul din ce în ce mai accentuat pe care cunoaşterea şi contactele directe le au în formarea tinerilor diplomaţi care se pregătesc pentru o experienţă profesională şi umană complexă, cu provocări din ce în ce mai diversificate. Nu numai activitatea de ansamblu a celui pe care-l omagiem astăzi aici, acum, dar şi stilul său inclusiv al elocvenţei, şi al discursurilor sale, umanitatea, patriotismul, ideile de avangardă, dinamismul şi deschiderea care-l caracterizau pot constitui repere de mare actualitate pe care i le datorăm lui Nicolae Titulescu”, a menționat Dan Neculăescu.

La ediţia din acest an a Cursurilor participă cursanţi din 50 de țări, atât din state care aparțin Uniunii Europene, cât şi din afara UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here