Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Arad, că “începerea anului şcolar se desfăşoară într-un haos perfect organizat”.

“Acesta este cuvântul cel mai potrivit. Cu toate că Guvernul ştia de opt luni de zile că la 14 septembrie vor începe şcolile, învăţământul nu e pregătit. Guvernul s-a angajat să livreze măşti, materiale dezinfectante şi tablete. Nimic! Dacă acum patru luni de zile problema procurării măştilor, nu a cumpărării lor, era insurmontabilă pentru că era criză de măşti, în momentul de faţă există produsul din abundenţă, şi cu toate acestea Guvernul nu a fost în stare să îl achiziţioneze şi să îl pună la dispoziţia cadrelor didactice şi elevilor”, a spus liderul ALDE.

El a atras atenţia că “marea majoritate a localităţilor din ţară nu au resursele necesare pentru a-şi procura ele materialele necesare pentru a asigura o minimă protecţie sanitară”.

“Ministerul a vorbit, nu a făcut nimic, iar acum pasează această responsabilitate către administraţiile locale, care nu au fondurile respective”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a mai spus că “ar fi fost normal să se ia măsuri de distanţare fizică” în şcoli.

“În Bucureşti, m-am întâlnit cu oameni pe stradă care mi-au spus că copiii lor sunt în clase de 32 sau 33 de elevi şi nu s-a luat măsura împărţirii în jumătate a numărului de elevi, în aşa fel încât să existe o minimă distanţare fizică de protecţie”, a declarat Tăriceanu.

El a spus că a sugerat public ca odată cu împărţirea elevilor din clase să fie reduse numărul materiilor predate, pe o perioadă limitată de timp, pentru că nu sunt spaţii pentru dublarea numărului de săli de cursuri.

“Ar fi trebuit redusă predarea la trei – patru ore maximum pe zi”, consideră Călin Popescu Tăriceanu, care mai crede că ar fi trebuit ca elevii să înceapă decalat orele, pentru ca nu toţi să fie deodată în şcoală şi în pauze.

“Nimic din toate acestea nu s-a făcut pentru că interesul nu este legat de buna desfăşurare a şcolii, ci de realizarea alegerilor pe 27 septembrie cu orice preţ. Acesta e singurul obiectiv care determină acţiunile lui Iohannis şi ale lui Orban. Logica electorală, nimic altceva. Totul trecere în plan secundar, inclusiv sănătatea oamenilor sau riscul de îmbolnăvire. (,,,) Evident, cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii şcolii după alegerile locale şi chiar amânarea alegerilor locale”, a încheiat liderul ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here