Ministerul Finanțelor a anunțat recent ca va acorda ajutoare de stat pentru cinci companii, dintre care patru activează în industria auto.

Cea mai mare sumă a fost primită de Dacia, care va beneficia de 115.8 milioane de lei pe care ii va folosi pentru a crește capacitatea de producție la circa 406.000 de unități pe an.

În prezent, uzina Dacia de la Mioveni are o capacitate de producție de circa 350.000 de unități pe an, iar constructorul a anunțat o producție de peste 310.000 de unități în primele 11 luni ale acestui an.

Acordarea unui ajutor de stat este una dintre cele doua solicitări făcute de Dacia  către autoritățile române pentru a crește producția la Mioveni, însă cea de-a doua rămâne greu de îndeplinit: o autostradă de la Pitești la Sibiu.

Oficialii Dacia afirmă că noul ajutor de stat va ajuta uzina de la Mioveni să concureze mai bine cu uzina din Tanger (Maroc), care are o capacitate de producție de circa 350.000 de unități pe an. “Acordul de finanţare este vital pentru Dacia în competiţia cu celelalte uzine Renault, în special cele care activează în ţări non-UE”, afirmă Gabriel Sicoe, director de afaceri publice Grup Renault România.

Celelalte ajutoare de stat au fost acordate pentru Sogefi Suspensions Eastern Europe, care va înființa o uzină pentru producția de suspensii auto, Martur Automotive Seating and Interiors, care își va extinde producția de scaune auto, și Swoboda Sibiu, care va extinde producția de senzori auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here