“Angajarea face parte dintr-un context nou. România forţează, acum, în perioada care va urma, intrarea în zona EURO. Pentru asta, BNR are nevoie de cinci birouri pe care le înfiinţează acum şi care se vor ocupa exclusiv de relaţiile internaționale care să faciliteze drumul României către zona EURO. În momentul de față, doamna Dăncilă nu este decât un nume care a intrat în această selecţie printre foarte multe nume care vor lucra în birourile respective şi se vor ocupa de deschideri de uşi pentru ce facem noi aici, gândurile noastre şi realizările noastre să fie cunoscute în Europa.

Doamna Dăncilă va lucra în unul din cele cinci birouri care se vor ocupa de economia verde. Dânsa are expertiză. Singurul criteriu pentru angajările în aceste birouri este expertiza. Este nevoie de oameni cu experienţă şi cu legături. Doamna Dăncila are legături puternice în această a zonă a economiei verzi”, a spus Adrian Vasilescu, consilier BNR, la Antena 3.

Viorica Dăncilă urmează să înceapă programul de la data de 1 iunie 2021. Totodată, alături de Viorica Dăncilă, în echipa de consilieri ai lui Mugur Isărescu, ar urma să se alăture și fostul premier Petre Roman, conform Antena 3.

Viorica Dăncilă a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982). În 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti. Primul său loc de muncă a fost în cadrul Petrom, ca inginer petrochimist, iar în perioada 1989-1997 a predat la Liceul Industrial din Videle.

În perioada 2004-2008, Viorica Vasilica a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În ianuarie 2009 e devenit europarlamentar. În ianuarie 2019, Dăncilă a fost numită premier al României și a devenit astfel prima femeie din istoria țării care ocupă această funcție. Mandatul său de premier s-a încheiat după ce Guvernul a fost demis, de Parlament, prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, chiar în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here